1
Ağu
2012
0

Fatsa’nın Sahilleri

Genel olarak baktığımızda en güzel sahil kentlerinden biri olan Fatsa’nın, doğal güzellikleri, diğer ilçelere nazaran üstünlüğü, yeşilin tüm güzelliğini ve tonlarını bağrında sergilediğini görmekteyiz. Özellikle sahilinde yapılandırılmasıyla, buralarda Seren ti, Şelale, gül bahçesi eyvanlar, çeşitli spor aletleri, çocuk bahçeleri, kamelyaları ve daha birçok güzellikleri görmek mümkündür. İşte bunlar Fatsa’nın gerçek kültürünü yansıtmaktadır.

Yine mesire alanları ve yayladan daha ziyade, kıyıda yapılan ve giderek ağırlık kazanan, birbirinden güzel doğal ve sağlıklı plajlarını da unutmamak gerekir. Bu plajlar deniz turizmi açısından oldukça önem teşkil etmektedir. Denize kıyısı bulunmayan veya az bulunan diğer komşu ilçelerin ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahiptir. Fatsa, deniz turizmi açısından uygun coğrafi koşullarda bulunduğunu söylemek mümkündür.

Dolayısıyla birbirinden güzel bu doğal plajlara sahip çıkılmalı ve korunmalıdır. Nasıl olması gerektiği konusunda, insanların önerileri doğrultusunda, ilgili ve yetkili kurumlar dizaynı nı yapmalıdır. Organize etmeli ve halkın hizmetine sunulmalıdır. Çünkü bu konu, toplumun ortak ve medeni ihtiyacıdır. Bu ihtiyacında ilgili ve sorumlular tarafından giderilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Fatsa’nın, fiziki ve ruhi olarak her zaman, aynı bir insan gibi sürekli değiştiğini söyleye biriz. Bu değişim şüreçindeki güzelliklerle Fatsa yeni bir çehre kazanmaya çalışmıştır. Tabi ki böyle güzel bir çevrede, insanlarımızın da yaşamaları ve zamanlarını geçirmeleri en doğal haklarıdır. Ancak, insanlarımızın da bu güzel şehre karşı, çevresine karşı sorumlulukları olduğunu unutmamalıdırlar.

Bazı insanların Fatsa sahilinde gezerken ellerine geçen her şeyin çöpünü yere attıklarına şahit oluyoruz. Çöp kovaları olmasına rağmen, sigara izmariti, özellikle yedikleri kuruyemişin kabuklarını, kâğıt parçalarını inadına yere atmaları, kirletmeleri bu şehre karşı yapılan en büyük haksızlıktır. Çünkü Fatsa sahili bunlara layık değildir. Bunu yapanlar çevresine duyarsız, şehir kültüründen yoksun, şehir bilinci oluşmamış, eğitimsiz kişilerdir. Bunlar bi şekilde eğitilmelidir.

Halkın vermiş olduğu vergilerle, bu safhaya getirilmiş olan Fatsa sahiline, bu şehrin asıl sahipleri korumalıdır ve sahip çıkmalıdır. Sahip çıkılmazsa şehre karşı haksızlık edilmiş olur. Çünkü bu güzellikler bizim paralarımızla, hizmetimize sunulmuştur. O zaman verilen bu hizmetlere, Fatsa’nın paydaşları duyarsız kalmamalı, sahip çıkmalı ve korumaları gerekir diye düşünüyorum. 27.03.2010

Sende yorum yap

Or